Durian Crepe ~ Resepi paling popular kini kerana rasanya memang enak!






MENJUAL DURIAN CREPE
MANGO CREPE
delivery min order 5set 
free delivery charge.

 AREA SHAH ALAM ~ SUBANG PERDANA~SUBANG BESTARI~MAHSING~PUNCAK PERDANA DAN SEKITARNYA
JUGA MENJUAL KEK BARTER DAN KEK LOBAK
HUBUNGI IMIE 019-2545593

LIHAT VIDEO

Assalamualaikum readers, salam isnin semoga semuanya baik-baik sahaja ~ dari malam hingga pagi tadi saya  diserang gastrik lagi.Baru teringat dah dua hari terlupa makan nasi.Inilah akibatnya.Alhamdulillah dah reda sakit ni,bagi minum susu dan makan biskut sikit ,okey pun,takut nak makan nasi terus sebab  mungkin  termuntah nanti.So pesanan khidmat sosial ~ jagalah kesihatan diri ye,nanti dah sakit suami dan anak2 terabai pulak.

Hari sabtu lepas saya siapkan beberapa tempahan kek dan sepanjang hari  join  suami dan anak2 bersukan di Stadium MPSJ Subang Jaya, ahadnya pula meronda ekspo MAHA di MAEPS Serdang,seawal pagi keluar takut stuck dalam traffic jem.

On the way g MAHA saya sempat jumpa sebentar dengan member , ambik tempahan durian crepe lah kan apa lagi,  Sebenarnya dah janji nak ambik di area Shah Alam je tapi mmg tak sempat,jadi dah susahkan Su sampai lah ke Serdang.

Yang kelakarnya tak menyempat nak snap gambo my hasben dah kasi abes pun Durian Crepe tu,so ambik gambar dari Google je ye,lagipun kamera cap ayam buat hal asyik blur je..dah rosak le tu kena hempas ngan my bujang last week.



Top search Google sekarang ni adalah Durian Crepe, resepi popular masakini  sebab rasanya memang sedap sangat,lebih lagi pada peminat durian.Betul kan ? Till then,wassalam.

Cara buat Durian Crepe Lihat Video


Resepi Durian Crepe 

Bahan-bahan Crepe
250grm tepung gandum
2 biji telur
500ml santan
1/2 sudu teh garam
Pewarna,ikut  suke kita


Filling**
1 cawan Non Dairy Whipping Creme yang sudah dipukul kental
Semestinya isi durian yg telah dilenyek.

Cara-caranya
Campur semua bahan kemudian blender dan tapis.
Panaskan non-stik pan dengan api yang kecil.
Tuang 1 senduk adunan dan ratakan hingga menjadi crepe. 
(tak perlu terbalikkan dan biarkan permukaan atas kering. Angkat dan biarkan sejuk.
Bentangkan sekeping crepe dan letakkan whipping cream ditengah-tengah,lapis dengan isi durian, tutup semula dengan whipping cream. Akhir sekali lipat dan simpan didalam peti sejuk.
MAHA International 2012 
 Durian Crepe paling popular, Lokasi MAHA 2012 di MAEPS, Resipi durian crepe,gambar durian crepe,cara buat durian crepe,bahan-bahan durian crepe,penjual durian creperesepi durian crepe,gambar durian crepe,bahan durian crepe,cara buat durian crepe, penjual durian crepe, MENJUAL DURIAN CREPE AREA SHAH ALAM ~ KLANG ~ BANTING ~ TANJUNG KARANG JUGA MENJUAL KEK BARTER DAN KEK LOBAK

4 comments:

  1. adula, teringin nak merasa tapi jauh pulak nak pergi membelinya. hmmm

    ReplyDelete
  2. ishh,,dah byk blog sy lawat duk crite sal durian crepe..alahai, camne lah rasenye,,teringin nak rasa ni!!! :D

    ReplyDelete
  3. Bestnya..bila lah nak dapat rasa ni...

    ReplyDelete
  4. Best sgt durian crepe kak imie. Tak putus2 order. Service tip top. Durian crepe yg sgt sedap. Bwk g opis sume pakat nak order jugak hehe

    ReplyDelete

thank you for ur comments!