Bahan-bahan:
spaghetti di celur dgn garam dan butter
2sudu besar minyak zaiton
3 ulas bawang putih
3-4 ekor udang
3-4 isi kepah atau lala
cendawan butang di potong slice
1 sudu teh pati ayam
2-3 capsicum di potong dadu ape kaler pn boleh
1 sudu teh oregano fleks
daun parsley di cincang
kalau nak pedas bleh letak cili fleks atau cili padi pn boleh
garam dan lada sulah untuk perasa
Cara-caranya:
2sudu besar minyak zaiton
3 ulas bawang putih
3-4 ekor udang
3-4 isi kepah atau lala
cendawan butang di potong slice
1 sudu teh pati ayam
2-3 capsicum di potong dadu ape kaler pn boleh
1 sudu teh oregano fleks
daun parsley di cincang
kalau nak pedas bleh letak cili fleks atau cili padi pn boleh
garam dan lada sulah untuk perasa
Cara-caranya:
panaskan minyak zaiton dan tumis hingga naik bau harumnya,
masukan udang,isi kepah atau lala dan pati ayam,
bila udang dan kepah atau lala dah nampk kemerahan,masukkan capsicum dan cendawan butang
akhir skali masukkan spaghetti,garam,lada sulah,cili fleks atau cili padi,oregano fleks,daun parsley yang di cincang dan kacau hingga rata
kalau spaghetti nampak kering boleh di gaul kan dgn mnyak zaiton tidak perlu risau menggunakan minyak zaiton kerana ia tidak mengandungi kolestrol jadi boleh lah tuangkan di spaghetti supaya ianya lembab dan tidak nampak kering.
tengah pose ternampak makanan ! aiseyman ! hahaha
ReplyDeletehmmmm... menyelerakan... huhuhuh XD
ReplyDelete